Facebook Opšta Definicija

Ići dole

Facebook Opšta Definicija

Počalji od TheNenchy taj Pet Avg 13, 2010 5:28 am

Facebook
"Fejsbuk" (Eng: Facebook) je internet stranica koja služi kao servis za socijalnu mrežu. Počeo je sa radom 4. februara 2004. Ova internet stranica, na koju se svako može učlaniti, nalazi se u vlasništvu istoimenog preduzeća koji i upravlja njime. Njegovi korisnici se mogu pridruživati u mreže koje su organizovane po gradovima, radnim mestima, školama i regionima kako bi se povezali i komunicirali sa drugim ljudima. Takođe, ljudi mogu dodavati prijatelje, slati im poruke, a mogu i ubacivati nove podatke u svoje lične profile kako bi obavestili prijatelje o sebi.

Facebook je kreirao Mark Zakerberg dok je bio student na univerzitetu "Harvard". Prvobitno, članstvo na ovoj internet stranici je bilo dozvoljeno samo studentima sa "Harvarda", da bi se kasnije proširilo na studente sa svih koledža koji su članovi lige "Ajvi". Posle nekog vremena, članstvo je omogućeno svim studentima i srednjoškolcima, a na kraju je omogućeno svim osobama koje imaju 13 ili više godina. Prema podacima sa sajta, Facebook danas ima više od 400 miliona korisnika širom sveta.

U nekim zemljama, kao što su Sirija, Kina, Vijetnam, i Iran, pristup ovoj internet stranici je povremeno blokiran, a isto je učinjeno i na brojnim radnim mestima, kako zaposleni ne bi trošili vreme na posetu sajta. Jedan od problema je predstavljalo poštovanje privatnosti korisnika, koje je nekoliko puta dovedeno u pitanje. Nekoliko Zakerbergovih bivših kolega studenata je podnelo tužbe protiv „Fejsbuka“, tvrdeći da su im izvorni kod i druga intelektualna svojina ukradeni.

By: Wikipedia
Prevod By: Nenchy

TheNenchy

Broj poruka : 66
Datum upisa : 03.08.2010

Pogledaj profil korisnika http://shannenandrose.forumsr.net

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu