Prati sve promene liste prijatelja!

Ići dole

Prati sve promene liste prijatelja!

Počalji od TheNenchy taj Čet Nov 18, 2010 7:04 am

Reč je o sajtu MyFB Friends koji povezujući se sa vašim Facebook nalogom svakodnevno proverava vašu listu prijatelja. Na jednostavan način bićete informisani ko je obrisao svoj profil, ko je obrisao vas sa liste prijatelja ili ko je nov na vašoj listi.

Ovde zaista nije reč ni o kakvoj prevari. Aplikacija je delo Vedrana Vučetića i Josipa Šokčevića, dvojice programera iz Hrvatske. Iako se login vrši povezivanjem sa vašim Facebook nalogom, zaista nema bojazni da će vam podaci biti pokradeni ili da će vam biti uzeta lozinka.

“Facebook login na našem sajtu funkcioniše na način da se korisnik loguje na Facebook i po uspešnoj identifikaciji javi nama. Znači, lozinku od Fejsbuka mi nemamo. Isto tako, svi podaci na serveru su tajna, tako da su korisnici sigurni.” – uverava nas Josip.

Suština rada aplikacije MyFB Friends

Aplikacija u dnevnom intervalu proverava prijatelje i obaveštava korisnika o eventualnoj promeni. Moguće je podesiti da li će provera biti dnevna, jednom u tri dana, ili jednom sedmično. Takođe na sajtu MyFB Friends možete podesiti na koji način želite da vas aplikacija obaveštava o promenama, tako da su na raspolaganju email ili facebook zid.

Aplikacija prati sve moguće promene u listi prijatelja. Nove prijatelje, zatim ko je obrisao svoj nalog, i što je najinteresantnije ko je obrisao vas sa liste prijatelja!

Postojali su do sada neki saveti kako da pratite promene na listi prijatelja ali su se svodili na preuzimanje i upoređivanje podataka, što ova aplikacija praktično automatizuje.

“Ideja je proizašla iz potrebe. Naime, FB korisnici su u zadnje vreme počeli menjati ime i prezime, a nikakvih obaveštenja za to nije bilo. Isto tako, za deaktivaciju nekog Facebook naloga nije bilo notifikacije ili obaveštenja. Sve ostalo što postoji na stranici, a to je ko te dodao i obrisao, je kao dodatak. Verovatno će najpopularnije biti ko te obrisao sa Fejsbuka, iako to nije primarni cilj aplikacije” – priču dopunjuje Josip Šokčević.

Ko mi gleda profil?

Aplikacija MyFB Friends nema opciju obaveštavanja i pružanja informacija o tome ko mi gleda profil? Iskreno, to je jedna od najvećih budalaština na Facebooku i za to nemojte više nikada ni da pitate. Profil vam mogu gledati svi koji su na vašoj listi prijatelja ili ceo Facebook svet ako vam privatnost nije dobro podešena.

Update: Ako vam pri prvom logovanju aplikacija javlja grešku posetite aplikaciju ponovo uskoro, programeri još ispravljaju sitne bagove.

Link: KLIKNI OVDE

Slike:Smile
Enjoy
Smile

TheNenchy

Broj poruka : 66
Datum upisa : 03.08.2010

Pogledaj profil korisnika http://shannenandrose.forumsr.net

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu